Betoncentrale Twenthe - Betoncentrale diamant - betoncentrale drenthe - betoncentrale eemsmond - betoncentrale nederrijn - mixerpomp beton storten betonmortel

Veelgestelde vragen

Beton bestellen

Hoe bestel ik beton?

Om beton te bestellen kunt u het bestelformulier invullen en deze mailen naar de op het formulier vermelde e-mailadressen. U kunt dit formulier digitaal invullen m.b.v. Word.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze afdeling Planning om uw bestelling te plaatsen.

Bent u nog geen klant en/of wilt u eerst een prijsopgave, neem dan contact op met onze afdeling Verkoop.

Als uw bestelling is verwerkt ontvangt u een orderbevestiging per e-mail of SMS. Daags voor levering ontvangt u tevens een herinnering van de levering per e-mail of SMS.

Zijn er speciale verwerkingsvoorschriften in bijzondere omstandigheden?

Zowel in de zomer als in de winter kunnen er omstandigheden zijn, waarmee men rekening moet houden als er beton wordt gestort. Door extremen in temperatuur of neerslag kan de warmte- en sterkteontwikkeling beïnvloed worden. Ook de afwerking en nabehandeling verdiend extra zorg.

Wat deze voorschriften zijn kunt u lezen in onderstaande folders.

Beton storten in de winter (Betonhuis)

Beton storten in de zomer (Betonhuis)

 

Hoe verwerk ik beton?

Bestelde betonmortel komt aan op de bouwlocatie in de mixer. Er zijn diverse stortmethoden om de betonmortel op de bouw te verwerken.

Als de mixer dicht bij het werk kan komen dan kan er vanuit de goot worden gelost (lengte goot +/- 2,5 meter recht achter de wagen). Eventueel kan de goot worden verlengd met een pijp (5 meter). Hiervoor moet de betonmortel echter wel fijn grind en dunner wat betreft consistentie zijn. Vanuit de goot kan er ook op een kubel worden gelost, waarna een (door de klant ingehuurde) kraan de kubel naar de losplaats hijst. Bij lastig bereikbare losplaatsen kan er eventueel ook op de kruiwagen gelost worden. Deze stortmethode wordt toegepast bij kleine hoeveelheden beton of als er geen andere stortmethoden mogelijk zijn. Het kost veel mankracht en kostbare tijd en de mixer is meestal lang op de bouwlocatie aanwezig. Vaak kan ook een mixerpomp uitkomst bieden. De mixerpomp pompt de beton vanuit de mixer naar de losplaats en kan door de reikwijdte van de giek (+/- 21 meter horizontaal en 24 meter vertikaal) en een eventueel aangekoppelde slang (10 meter) over en door diverse obstakels, waardoor de beton snel en eenvoudig op de losplaats verwerkt kan worden. U kunt onze mixerpompen reserveren bij uw betonbestelling. Heeft u nog grotere afstanden of hoogtes te overbruggen dan kunt u via onze planning een giekpomp of leidingpomp aanvragen en bestellen. Er zijn betonpompen met variërende gieklengtes: 58-meter, 56-meter, 50-meter, 43-meter, 39-meter, 34-meter, 32-meter, 24-meter en aanhangerpompen.

Op de loslocatie dient de verwerking, afwerking en nabehandeling door de klant zelf uitgevoerd te worden.

Waar moet ik aan denken bij het bestellen van beton?

Voor het vaststellen van de betonsamenstelling dienen de gewenste eigenschappen van het beton en de te verwerken betonspecie bekend te zijn.  Deze informatie is nodig om de samenstelling van de te leveren betonspecie te kunnen bepalen.

De specificatie van beton dienen een aantal prestatie-eisen te bevatten:
1. de sterkteklasse 
2. de milieuklasse(n) (waaraan wordt de beton blootgesteld)
3. de consistentieklasse (verwerkbaarheid, soepelheid van de betonmortel)
4. de nominale korrelafmeting (grootte van de toeslagmaterialen)
5. de klasse voor het gehalte aan chloriden.

Daarnaast dienen verder de cementsoort en eventuele toevoegingen en/of bijzonderheden aan te worden gegeven.

Speciale toevoegingen kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • speciale hulpstoffen
  • staal of kunststofvezels
  • kleurstof

Eventuele bijzonderheden:

  • sterkte-ontwikkeling
  • weerstand tegen vloeistofindringing (vloeistofdichtbeton)
  • warmteontwikkeling tijdens de verharding
  • vertraagde binding
  • vergroten vorst-dooizoutbestandheid
  • verpompbaarheid, te verpompen afstand

U kunt onze kwaliteitsdienst altijd om advies vragen.