Betoncentrale Twenthe Betoncentrale diamant betoncentrale drenthe betoncentrale eemsmond betoncentrale nederrijn elektrische betonmixer

Duurzaamheid

Duurzaam en MVO hand in hand

Duurzaamheid (Sustainability) en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) zijn begrippen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Bij ons is duurzaam ondernemen van meet af aan verankerd in ons beleid en werkwijze. Wij hebben daarom ook onder andere besloten ons milieumanagement systeem te certificeren onder ISO 14001.

Omdat wij aan duurzaam ondernemen concreet inhoud willen geven is gekozen voor CSC-certficatie. Het CSC certificaat is een internationale – branchebrede aanpak om in de keten te werken aan continue verbetering op het gebied van MVO & duurzaamheid. Meer informatie betreffende dit certificaat treft u hier op de site van onze branchevereninging Betonhuis aan. Al onze vestigingen beschikken over het ISO 9001, ISO 14001 en CSC-goud certificaat.

Onderdeel van CSC certificatie is het jaarlijkse brancherapport Duurzaamheid opgesteld door het Betonhuis, actuele informatie hierover is hier te vinden.

Wij hebben voor al onze betonsamenstellingen de CO2 uitstoot inzichtelijk. Hierdoor kunnen we in samenwerking met opdrachtgevers, aannemers, overheden en constructeurs een bredere invulling geven aan MVO in de bouwsector. Graag adviseren wij u over de mogelijke toepassing van CO2-arme betonsamenstellingen. Middels de Ontwerptool Groen Beton kunnen wij van elke betonsamenstelling de milieu-impact bepalen, zoals de CO2 emissie en de milieu-kosten-indicator (MKI-waarde).  Tevens kunnen we u adviseren en de nodige gegevens verstrekken bij projecten waar de integrale duurzaamheid gemeten en beoordeeld wordt in kader van Breaam-NL.

CSC Betoncentrale Twenthe - Betoncentrale diamant - betoncentrale drenthe - betoncentrale eemsmond - betoncentrale nederrijn - CO2 bewust - sustainability - duurzaam duurzaamheid

CSC gecertificeerd

De Betoncentrale is sinds 2019 CSC-goud gecertificeerd.

Met trots kunnen wij aangeven dat onlangs onze betoncentrales opnieuw zijn geaudit en de CSC-goud certificering opnieuw is toegekend.

De Betoncentrale draagt hiermee bij aan een duurzame toekomst.

We werken samen met

Om duurzaamheid in onze bedrijfsvoering door te voeren, werken wij waar mogelijk steeds meer samen met zo veel mogelijk CSC-gecertificeerde leveranciers.

CSC (Concrete Sustainability Council) garandeert een duurzame productie van beton. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Het keurmerk CSC geeft zekerheid voor de afnemers van beton. De duurzame productie van beton wordt gegarandeerd en geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken.

Betoncentrale Twenthe Betoncentrale diamant betoncentrale drenthe betoncentrale eemsmond betoncentrale nederrijn CSC uitreiking elektrische mixer CO2bewust duurzaam beton