Historie Betoncentrale Twenthe

Betoncentrale Twenthe B.V. onderdeel van de AGAR Holding B.V. is in 1955 opgericht door A.G.A. Reef (AGAR) en is een begrip in de regio. In Twente en Achterhoek zijn de mixers in de karakteristieke geel groene kleurstelling, al meer dan 65 jaar goed herkenbaar in het straatbeeld. 

Na Hengelo (1955) worden betoncentrales te Enschede (1958) en Almelo (1959) opgericht. Met deze productielocaties belevert de Betoncentrale heel Twente. Vanuit de locaties te Doetinchem (1963) en Groenlo (1985) wordt door Betoncentrale Twenthe ook de bouwnijverheid in de Graafschap, Achterhoek en de Liemers bediend. Door deze sterke regionale spreiding is er altijd wel een vestiging bij u in de buurt.

Omdat Betoncentrale Twenthe een onderneming is die streeft naar groei, beschikt de AGAR Holding BV sinds 2000 en 2017 ook over betoncentrales in Hardenberg (Betoncentrale Diamant), Farmsum (Betoncentrale Eemsmond), Emmen (Betoncentrale Drenthe) en Huissen (Betoncentrale Nederrijn). Deze bedrijven profiteren van de kennis van Betoncentrale Twenthe en beschikken over dezelfde herkenbare huisstijl.

Betonmortel is ons handelsmerk al drie generaties lang. Naast betonmortel leveren de bedrijven van de AGAR Holding ook andere cement gebonden producten. Met dit totaalpakket aan producten zoals bijvoorbeeld betonklinkers, breedplaatvloeren, metselspecie en betonpompen wordt de toegevoegde waarde voor onze klanten verhoogd.

Betoncentrale Twenthe is een onafhankelijk familiebedrijf dat door innovatie en ondernemerschap haar positie versterkt zodat ook de komende generaties een stevig fundament hebben om verder op te bouwen.